Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep vanuit de bijeenkomst Culturele Diversiteit

Nieuwsbericht

De Alliantie Culturele Diversiteit in de Top kijkt terug op een zeer succesvolle en geslaagde bijeenkomst, met belangrijke vertegenwoordigers uit de top van het bedrijfsleven, rolmodellen en experts. We zijn ook blij met het commitment van Koningin Máxima, minister van Engelshoven (OCW) en staatssecretaris Van Ark (SZW). Over de bijeenkomst hebben we van vele kanten positieve reacties gekregen.

Verschillende deelnemers hebben zich concreet uitgesproken voor meer culturele diversiteit in de top. We willen de CEO's bedanken die met ons hun best practices hebben gedeeld: Herna Verhagen (PostNL), Ad van Gils (PWC) en Kees van Dijkhuizen (ABN AMRO). Andere deelnemers hebben ook hun ambities uitgesproken. Zoals Wiebe Draijer (Rabobank) die aangaf het aandeel culturele diversiteit in de top het komende jaar te willen verdubbelen. Diverse aanwezigen sloten zich bij hem aan. Dankzij deze bijeenkomst hebben we een flinke stap vooruit gezet met meer diversiteit in de top van het bedrijfsleven. 

Fotograaf: Dirk Hol

Hier vindt u een foto-impressie van de bijeenkomst. Tevens kunt u de presentatie van de sprekers downloaden:
Klik hier voor de presentatie van Ila Kasem, Managing partner Van de Bunt Adviseurs. 
Klik hier voor de presentatie van Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau.
Klik hier voor de toespraak van Esmee de Jong, leerling theaterschool Hofplein.

Vanuit de Alliantie Culturele Diversiteit in de Top een krachtige oproep aan de CEO's en bestuurders om u persoonlijk te blijven inzetten voor meer culturele diversiteit in de top. U staat aan het roer en kunt door meer benoemingen van multicultureel talent een belangrijk verschil maken. Het gaat daarbij nadrukkelijk om een diepere slag. Van belang is dat topbestuurders met een bredere culturele achtergrond onderdeel uitmaken van een cultuur waarin eigenheid wordt gestimuleerd en vanuit die eigenheid verbinding wordt gezocht. Daarmee kan de sociale cohesie in ons land worden versterkt.

Fotograaf: Dirk Hol

Deel dit artikel: