Skip to main content

Interview met Nicole Boevé en Jeroen Schuur

Op 1 september 2022 kondigden executive search bureaus Escalier en Partners at Work aan dat zij hun krachten bundelen en een verregaande samenwerking aangaan.

Escalier is een boutique executive search bureau gespecialiseerd in de vastgoedmarkt. Partners at Work is een executive search bureau met een focus op de profit en non profit sector, waaronder zorg, onderwijs, semi publieke sector en financiële en zakelijke dienstverlening.

Beide gerenommeerde bureaus zijn actief in executive search op management, directie- en bestuursniveau. Daarnaast bemiddelen zij voor commissarissen en toezichthoudende posities. De activiteiten van beide kantoren vullen elkaar goed aan en bieden opdrachtgevers en kandidaten een divers en complementair netwerk.

Talent naar de Top sprak met Nicole Boevé & Jeroen Schuur over de aanleiding van het samengaan en wat deze samenwerking betekent voor de toekomst.

Over Nicole & Jeroen

Nicole Boevé is inmiddels 12 jaar actief in het Executive Search vak. Ooit is zij als bedrijfskundige gestart in de ICT-consulting en in die periode verantwoordelijk geweest voor diverse units en teams.In de ICT-wereld werd het haar steeds duidelijker dat diversiteit ontbrak, ook in het leiderschap. In 2010 besloot zij om een switch te maken vanuit de overtuiging dat zij vanaf de andere kant van de tafel meer impact zou kunnen hebben. Dat drijft haar nog steeds iedere dag. Nicole: "Ik vind het belangrijk om te kijken naar de complementariteit van mensen en ervoor te zorgen dat opdrachtgevers die kandidaten selecteren verder kijken dan de eerste kandidaat of de meest voor de handliggende. En vooral te kijken naar wat het team en de organisatie nodig hebben".

“Ik geloof absoluut dat de vraagstukken van nu te complex zijn om
vanuit één perspectief te bekijken.”

Nicole Boevé,  Partners at Work

Jeroen Schuur heeft een bedrijfskundige achtergrond en na zijn studie verschillende stappen gemaakt bij o.a. bij KPN, Randstad. Uiteindelijk is hij in 2005 in het executive search vak gerold omdat hij het HR-vak interessant vond. Escalier richt zich op de bouw & vastgoedsector, waar diversiteit de laatste jaren steeds meer een thema is. 

Jeroen: "Wat mij drijft in het vak is het bij elkaar brengen van partijen. Ik vind de opdrachtgeverskant en de dynamiek van wat er speelt in een organisatie interessant. En daarnaast blijft het loopbaanvraagstuk van mensen altijd boeien, of het nou mid- of end carreer is”

Kunnen jullie wat vertellen over de aanleiding van deze fusie?

Nicole: "Partners at Work is vorig jaar samengegaan met Van der Laan & Co, waardoor we breder georiënteerd zijn. Deze bredere oriëntatie breiden we met Escalier nog verder uit in de industriële kant waardoor we echt in alle sectoren vertegenwoordigd zijn. Met name de bouwsector is enorm masculien, daar hebben we nog gigantisch veel te bereiken. Het gaat echt om anders kijken naar het potentieel van mensen en ik ben ervan overtuigd dat we daar echt een rol in kunnen spelen in deze krappe arbeidsmarkt.

Jeroen: "Wij zijn altijd een klein boutique kantoor geweest van twee partners en verwachten na de fusie nog meer slagkracht te hebben. De bouw- & vastgoedwereld wereld wordt, zeker in de top, nog steeds gedomineerd door mannen. Door de samenwerking met Partners at Work kunnen we het D&I thema veel beter adresseren in het HR-beleid van onze klanten. Het gaat hierbij echt niet alleen om het benoemen van een vrouw op een hoge positie, daarmee heb je nog geen D&I gerealiseerd in een organisatie. Het gaat ook om borging in het integrale HR-beleid van een organisatie op de lange termijn".

"Doordat we twee netwerken samenvoegen creëer je bovendien meer kansen voor zowel onze opdrachtgevers als kandidaten. We bieden een veel breder scala aan posities en hebben een veel diverser aanbod aan kandidaten".

Nicole: "Dat geldt ook voor het brengen van kandidaten van de ene naar de andere sector waar het toezichthoudende posities betreft".

Hoe zit het qua diversiteit binnen jullie eigen team?

Jeroen: "haha, dat is nu natuurlijk veel beter geregeld. De verhouding man/vrouw schiet omhoog is beter en de komende jaren gaan we hard werken om ook jonngere partners aan te trekken.

Wat ons allen bindt is dat we dezelfde visie, professionaliteit en passie voor het vak hebben".

Nicole: "Dat blijkt vooral uit dat we de opdrachten van begin- tot einde zelf doen. De persoonlijke  benadering is wat beide kantoren absoluut  kenmerkt.  En de nieuwe diversiteit binnen ons eigen team is ook best spannend. Het is harder werken om te zorgen dat je goed naar elkaar luistert en kijkt naar wat de ander brengt".

Merken jullie ook verandering bij klanten in de bouw- & vastgoed branche?

Jeroen: "De bouw- en vastgoedmarkt is een redelijk op zichzelf staande markt en er komen niet snel mensen vanuit een andere sector, Toch zie ik dater steeds meer oog is voor diversiteit, maar het begint wel bij commitment aan de top van een bedrijf. Als het daar niet oprecht leeft , gaat het ook niet gebeuren. Soms zijn externe factoren nodig om deze ontwikkeling op gang te brengen en dit heeft tijd nodig"

“Als je het hebt over D&I is daar in de bouwsector nog veel te winnen, zowel op het gebied van culturele diversiteit als gender.

Jeroen Schuur,  Escalier

Wat zijn jullie ambities voor de komende jaren?

Nicole: "De kern van ons werk is nog steeds het zoeken en vinden van professionals en senior management met aandacht  voor diversiteit  in alle sectoren. Daarnaast willen we zelf als kantoor ook diverser worden en  meer impact  maken. Doordat we nu groter zijn, denken we ook dat we zelf aantrekkelijk worden voor jongere werknemers.

Jeroen: "Ons doel is niet groei op zich. Het behouden van de kwaliteit van onze dienstverlening en het verstevigen van onze D&I positie in de markt is waar het ons om gaat”.

Deel dit artikel: