Skip to main content

Kick-off Boardroom Coaching 2022

"Meedoen aan het programma betekent dat anderen in je geloven"

Op vrijdag 28 januari vond de online kick-off van het Boardroom Coaching programma van Talent naar de Top plaats, inmiddels de 9e editie. Deze werd live uitgezonden vanuit de ABN AMRO studio in het Circl gebouw, onder leiding van journalist Diana Matroos. 

In het programma worden vrouwelijke executive potentials gekoppeld aan bestuurders van andere deelnemende organisaties. Coaching door en netwerken met bestuurders uit de top van organisaties helpt talentvolle vrouwen om de laatste stap naar de top te zetten!

Wat heeft 20 jaar D&I beleid ons heeft gebracht en hoe draagt Boardroom Coaching hieraan bij? Wat is hierbij (wetenschappelijk) van waarde en wat is de impact van Boardroom Coaching? Dit is een greep uit de vragen die vanuit verschillende perspectieven werden beantwoord. 

De tijd dat de enige diversiteit de kleuren van de stropdassen was, ligt definitief achter ons. Erkennen dat het speelveld steeds verandert en het thema continu aandacht vraagt, werkt. Net als veranderingen als een cyclisch in plaats van lineair proces benaderen. Daarnaast is het belangrijk om successen te benoemen: meer dan 45% van de de laag onder de Executive Board bij ABN AMRO wordt inmiddels door vrouwen vervuld. 

De waarde van Boardroom Coaching is dat het de top van organisaties betrekt. Dit maakt het programma uniek en impactvol! 

De wederkerigheid van de coaching zorgt ervoor dat coaches en coachees elkaar de cruciale vragen stellen. Het programma heeft een positieve invloed op de loopbanen van coachees. Maar liefst 77% van de eerste editie coaches uit 2011 heeft inmiddels een stap gezet naar directie, bestuur of RvC

Deze meetig op 28 januari bracht een belangrijke boodschap voor deelnemende coachees:

“Door voorgedragen te worden voor het programma kun je zien dat er mensen in je geloven….”

Deze meeting kwam tot stand met dank aan Robert Swaak (ABN AMRO), Choy-Lin van der Hooft (ABN AMRO), Yvonne Benschop (Radboud University Nijmegen), Susan Swarte (TNO), Michiel van Dorst (LVNL), Christel de Witte (Achmea) en Nicole Bottger (ABN AMRO).

 

Deel dit artikel: