Skip to main content

The Executive Network - Winnaar Talent naar de Top Executive Search Award 2022

  • Organisatie: The Executive Network
  • Sector: Executive search
  • Totaal: Team van 13 partners
  • Streefcijfer: Longlist 50% vrouwen

The Executive Network

De snel veranderende wereld vraagt om leiders die voorop gaan. Dat zijn mensen die beweging brengen waar bijna niemand op beweging durft te hopen. Naast ambitie, kennis, wijsheid, moed en gevoeligheid, hebben echte leiders nóg een bijzondere kwaliteit: een visie die zij altijd kritisch blijven toetsen en vernieuwen. Hun verhaal over die visie is de kracht die richting geeft om het juiste te doen. Leiders vinden, met elkaar verbinden en leiderschap laten groeien is een schitterende opgave. Het is een van de mooiste bijdragen die wij - The Executive Network - kunnen leveren aan Nederland en aan een wereld in transitie leveren.

Diversiteit

The Executive Network draagt actief bij aan divers en meer inclusief leiderschap in Nederland. Onze stelregel bij de selectie van kandidaten is het potentieel dat kandidaten in zich hebben, ongeacht hun gender, culturele en seksuele diversiteit, (on)zichtbare handicap, etcetera. Om ons blijvend te kunnen ontwikkelen gaan we periodiek in gesprek met wetenschappelijke experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van diversiteit en inclusie in de top en organiseren we interne workshops.

Wat levert het op?

Wij zijn vastberaden om de top van Nederland te voorzien van leiders die in staat zijn om verantwoord en met de juiste snelheid noodzakelijke transities mogelijk te maken. Vanuit onze praktijk ervaren we dat steeds meer organisaties intrinsiek gemotiveerd zijn om diverse leiderschapsteams samen te stellen omdat deze bewezen beter presteren. Bij de uitvoering van onze opdrachten zorgen wij voor een marktbrede en brancheoverschrijdende research. Deze searchstrategie heeft als resultaat dat onze kandidatenlijsten niet alleen uit minimaal 50% vrouwen bestaat, maar tevens de diversiteit van de Nederlandse samenleving representeren.

Waarom werkt de Executive Search Code?

De Executive Search Code is belangrijk omdat deze erkent dat executive search bureaus een sleutelrol kunnen vervullen als het aankomt op diversiteit in de top. We doen dit al jaren, niet door uitsluitend te sturen op bepaalde percentages maar door te zoeken naar de allerbeste kandidaten. Executive search is een tijdrovende bezigheid die nauwgezet wordt uitgevoerd door ons team. Kwaliteit vind je alleen door goed en marktbreed te zoeken, ook buiten de geijkte netwerken en door de totale markt telkens opnieuw in kaart te brengen. Dit doen wij in samenwerking met ons dochterbedrijf TENEA, gespecialiseerd in het uitvoeren van non-biased executive assessments. In lijn met de Executive Search Code leveren wij, met iedere opdracht die we vervullen, een structurele bijdrage aan divers en toekomstbestendig leiderschap.

“Zorg dat de top steeds de diversiteits-spiegel voorgehouden krijgt voordat definitieve
benoemingen plaatsvinden.

Caroline Goedvolk,  Partner The Executive Network

Deel dit artikel: