Overslaan en naar de inhoud gaan

Resultaten Monitor Talent naar de Top 2021

  • Het gemiddelde aandeel vrouwen steeg van 32,1% naar 33,2% bij organisaties die het Charter Talent naar de Top ondertekenden.
  • Bij 68,3% van de nam het aandeel vrouwen in de top toe, bij 24,8% daalde het en bij 6,9% bleef het gelijk. 
  • In 2021 heeft meer bijna tweederde (62,7%) van de besturen van Charterorganisaties een evenwichtige m/v-verdeling weten te realiseren in de raden van bestuur (rvb).
  • In 2021 is ook het grootste deel (83,7%) van de raden van commissarissen (rvc) evenwichtig samengesteld en heeft 95,7% van de raden van toezicht (rvt) een evenwichtige verdeling, hiervan is 46% vrouw in 2021.  
  • Talent naar de Top Diamant Award winnaars: NPO, ANWB & PwC (Culturele Diversiteit)
  • Talent naar de Top Executive Search Award winnaar: The Executive Network

Lees verder

2021 laat belangrijke groei aantal vrouwen op topfuncties zien

Corona heeft een stijging van het aandeel vrouwen in topfuncties niet in de weggezeten in 2020. Het gemiddelde aandeel vrouwen steeg van 30,1% naar 32% bij de Charterondertekenaars. Marjan Oudeman, voorzitter Commissie Monitoring Talent naar de Top: ‘Het Charter werkt en kan het verschil maken bij de implementatie van het wettelijk quotum voor de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven.’

Lees verder & download het rapport

PWC - Winnaar Talent naar de Top Diamant Award Culturele diversiteit

PwC voert al jaren gericht beleid om de inclusieve cultuur te versterken en de organisatie diverser te maken. Dat beleid wordt aangestuurd en gedragen door de Raad van Bestuur en is een organisch onderdeel van PwC geworden.

Lees verder