Overslaan en naar de inhoud gaan

Interview met Executive Search SDH

Over SDH

Ons team bestaat uit 12 medewerkers. Wij zijn gevestigd aan de Paijensweg 1 te Nijmegen. We hebben een nieuwe onderscheidende visie, steeds weer zien we de impact van leiders op de juiste plek. Volgens onze definitie betekent dat: in hun element in deze functie, bij exact deze organisatie, in aansluiting op fase en ambities in hun persoonlijke leven.

Wat is de aanleiding geweest om de Executive Search Code te ondertekenen, waarom juist nu?

Sdh is in beweging, zijn volop bezig met het leiderschap in deze tijd en wij omarmen de code.

Hoe gaan jullie invulling geven aan de commitments?

We hebben het als organisatie en team omarmd en nemen het mee in onze processen en procedures.

Hebben jullie zelf al actie ondernomen, waar zijn jullie trots op?

De bewustwording binnen ons team. Het op de marketingagenda zetten van events zoals een Webinar over vrouwelijk leiderschap en een ontbijtsessie over diversiteit binnen familiebedrijven. We zijn trots op het feit dat we onbewust al meer vrouwelijke leiders hebben geplaatst dan dat we dachten. Hier kwamen we achter toen we de analyse maakte nav de CODE.

Wat betekent diversiteit voor jullie als bureau?

Verscheidenheid en complementariteit zijn belangrijke criteria die we hanteren voor de samenstelling van een succesvol team.  

Nu jullie zelf ook een streefcijfer hebben gesteld, wat vinden jullie eigenlijk van het quotum?

Aandacht en bewustwording is voor ons in deze een belangrijk issue. Onze kracht zit in het meedenken over actuele vraagstukken binnen organisaties en het type leider wat nodig is. Diversiteit is een belangrijk criterium. Dat vinden wij belangrijker dan het getal.

Hoe ziet aankomend jaar er voor jullie uit met betrekking tot acties rondom diversiteit & inclusie?

Naast het feit dat het een onderdeel is van het proces, organiseren we een Webinar over vrouwelijk leiderschap en is er een ontbijtsessie over diversiteit.  Ook worden er op dit moment podcasts opgenomen van vrouwelijke leiders die we gaan plaatsen op onze site en via sociale media gaan verspreiden.     

Hebben jullie nog een tip voor andere bureau’s?

Nee, maar we zouden wel graag een keer ervaringen willen delen met andere bureaus. 

 

 

Deel dit artikel: