Overslaan en naar de inhoud gaan

Marian Spier over haar boek Impact

Nieuwsbericht

Kun je kort vertellen waar het boek over gaat?

Het boek gaat over de levenslessen die ik in mijn carrière geleerd heb. Van de lessen van mijn ouders tot die van zakelijke mentoren – en de vele ontmoetingen met mensen tijdens mijn werk in Nederland en het buitenland. Ik ga ook in gesprek met leiders die haar inspireren, zoals Harriette Verwey, Fenna Ulichki, Jaap Winter en Joop van den Ende, en ik vertelt over mijn eigen leven: mijn jeugd in Suriname, de eerste jaren alleen in Nederland en over hoe ik mij heb ontwikkelde tot sociaal ondernemer.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om dit boek te schrijven?

‘Je leest bij managementboeken vaak niet over het proces- en juist dat wilde ik wél beschrijven.’ Het gaat boek gaat over durven vragen om wat je wilt, tot luisteren naar je intuïtie en omgaan met vooroordelen tot mijn visie op leiderschap, het ontwikkelen van levensstrategieën en het vinden van balans tussen werk en privéleven.

Wat is de belangrijkste boodschap van het boek?

Een goede leider durft te vragen om hulp, stelt zich kwetsbaar op, is toegankelijk geeft niet op en heeft een 'tribe' die haar/hem bijstaat in pittige en mooie tijden.

Wie moet je boek absoluut lezen & waarom?

Vrouwen en mannen in managementposities, directies, besturen en vrouwen die die positie ambiëren.

Wat betekenen diversiteit & inclusie voor jou?

Een diverse organisatie is een organisatie waar mensen met verschillende culture achtergronden, gender en beperking werken. Ervoor zorgen dat die mensen in die organisatie zich veilig voelen en gelijkwaardig gewaardeerd worden is inclusie.

Over Marian Spier

Marian Spier is bestuurder en ondernemer. In 2012 startte ze haar eigen bedrijf, gespecialiseerd in het oplossen van complexe communicatievraagstukken in binnen en buitenland. Ze heeft een divers portfolio van klanten opgebouwd, zoals S4 Capital, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Economische Zaken, Gemeente Amsterdam, Verenigde Naties, en TED.com. Daarnaast begeleidt en traint ze vrouwelijke ondernemers uit Nederland, Polen, Hong Kong, de VS, Algerije, het Caribisch gebied en Moldavië op het gebied van business development en communicatie.

In 2015 heeft ze het eerste Female Startup Awardprogramma in Nederland opgericht en is adviseur en bestuurslid van verschillende non-profitorganisaties zoals het Van Gogh Museum en de Van den Ende Foundation en Rutgers.

In 2013, 2017 en 2019 werd ze door Inspiring Fifty Nederland uitgeroepen tot een van de vijftig inspirerende vrouwen in technologie. In 2018 won ze de EU Business Angel Award. In 2019 en 2020 werd ze door tijdschrift Opzij uitgeroepen tot een van meest invloedrijke vrouwen in het bedrijfsleven. In 2020 startte Marian Spier het platform FEM-START een EDtech oplossing die de kloof op het gebied van funding voor vrouwelijke ondernemers moet dichten. Ook is zij de oprichter van Tedx Amsterdam Women.

'Impact' bestellen? Klik hier

Deel dit artikel: