Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan Oudeman start als voorzitter Commissie Monitoring

Marjan Oudeman is de nieuwe voorzitter Commissie Monitoring bij Stichting Talent naar de top. Oudeman neemt het stokje per juni 2021 over van Caroline Princen, die de functie 5 jaar bekleedde.

The Wall Street Journal noemde haar ooit ‘European woman to watch’. Zij bekleedde diverse directie/RvB functies bij onder meer Corus en Tata Steel Europe en als voorzitter van de Universiteit Utrecht. Tegenwoordig is zij commissaris bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland. Ze was betrokken bij het bevorderen van meer genderdiversiteit in de top van verschillende organisaties. Zo was Oudeman onder meer lid van het Ambassadeursnetwerk Glazen Plafond, een wisselend netwerk van CEO´s dat zich onder begeleiding van Opportunity in Bedrijf (een van de rechtsvoorgangers van Talent naar de Top) inzette om de diversiteit in de eigen organisatie te vergroten én het thema maatschappelijk te agenderen.

Het maandblad Opzij verkoos haar tot een van de tien meest invloedrijke vrouwen van Nederland en tot de belangrijkste vrouw in de categorie bedrijfsleven in oktober 2009. Inmiddels staat ze al jaren hoog in de top 100 van de machtigste zakenvrouwen in Nederland.

“Marjan’s jarenlange inzet voor meer diversiteit aan de top is bewonderingswaardig en inspirerend. We kijken uit naar de samenwerking!”

Yelly Weidenaar,  Directeur Talent naar de Top

Commissie Monitoring Talent naar de Top

Charterondertekenaars van Talent naar de Top committeren zich aan duidelijk meetbare doelstellingen en laten zich elk jaar monitoren op de behaalde resultaten door de onafhankelijke Commissie Monitoring Talent naar de Top. Sinds 2008 hebben in totaal 276 organisaties het charter ondertekend. De Monitor Talent naar de Top wordt ieder jaar gepubliceerd en toont het aandeel vrouwen in de top van charterondertekenaars en beschrijft de inspanningen die charterorganisaties leveren om de doorstroom van vrouwen naar de top in hun organisatie te stimuleren.

Marjan Oudeman

Deel dit artikel: