Overslaan en naar de inhoud gaan

Topvrouw van het Jaar

Topvrouw van het Jaar heeft als doel een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden van Nederlandse bedrijven en organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee een functie als rolmodel kunnen vervullen.

Jaarlijks wordt in september de Topvrouw van het Jaar verkiezing georganiseerd. Daarnaast wordt er jaarlijks een Young Talent Award uitgereikt, een belangrijke aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent. 

Talent naar de Top en Stichting Topvrouw van het Jaar zijn vanaf oktober 2022 samen verder gegaan, om de gezamenlijke missie te versterken en de impact te vergroten op het meer divers en inclusief maken van de top van organisaties in Nederland.

De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het Jaar 2023 zijn bekendgemaakt

Elanor Boekholt-O’Sullivan, de eerste vrouwelijke luitenant-generaal, Mariëlle Vogt, CFO Enexis en Annemarie Buitelaar, CEO Marktplaats zijn de kanshebbers op deze prestigieuze titel.

Criteria Topvrouw van het Jaar

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het Jaar. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnaar doorslaggevend

De jury

Op basis van de aangeleverde informatie van de Raad van Advies kiest de jury de 3 finalisten en bepaalt de uiteindelijke winnaar.

De jury bestaat uit:

Khadija Arib (voorzitter jury, politica, voormalig voorzitter Tweede Kamer)
Janine Vos (CHRO bij Rabobank, Topvrouw van het Jaar 2021)
Eelco Hoekstra (Lid Raad van Bestuur SHV)
Dolf van den Brink (CEO Heineken)
Annette Mosman (CEO APG, Topvrouw van het Jaar 2022)

Raad van Advies

De Raad van Advies stelt samen met de stichting Talent naar de Top de lijst genomineerden vast (shortlist) en bestaat uit:

Ingrid de Swart (bestuur a.s.r.)
Susan Swarte (CFO TNO)
Louise van Nispen (Managing Director Linda/Talpa)
Sophia Kerkhof-Schneider (Director Brand Marketing bol.com)

Young Talent Award

Kandidaten kunnen worden voorgedragen door hun werkgever. Zij worden gevraagd hun CV aan te leveren en antwoord te geven op een aantal door de jury opgestelde schriftelijke vragen.

De kandidaten worden uitgenodigd deel te nemen aan het programma “Empowering Young Female Talent”, waarop aansluitend de kennismaking volgt met de voltallige Jury.

Alle kandidaten worden uitgenodigd voor het diner waar de winnaar wordt bekend gemaakt.

Foto's verkiezing 2022

Bekijk de foto's van 2022

Bekendmaking Topvrouw 2023

De Topvrouw van het Jaar 2023 en de winnaar van de Young Talent Award 2023 worden bekendgemaakt op donderdag 28 september 2023 in Theater Amsterdam. Het betreft een besloten event. Voor meer informatie neem contact op met Dirk Hamaker via dirk.hamaker@topvrouwvanhetjaar.nl.