Overslaan en naar de inhoud gaan

Topvrouw van het Jaar

Topvrouw van het Jaar heeft als doel een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden van Nederlandse bedrijven en organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee een functie als rolmodel kunnen vervullen.

Jaarlijks wordt in september de Topvrouw van het Jaar verkiezing georganiseerd. Daarnaast wordt er jaarlijks een Young Talent Award uitgereikt, een belangrijke aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent. 

Talent naar de Top en Stichting Topvrouw van het Jaar zijn vanaf oktober 2022 samen verder gegaan, om de gezamenlijke missie te versterken en de impact te vergroten op het meer divers en inclusief maken van de top van organisaties in Nederland.

Criteria Topvrouw van het Jaar

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend

De jury

In 2022 bestaat de onafhankelijke jury uit:

Khadija Arib (juryvoorzitter)

Mariëlle Bartholomeus- Lid Raad van Bestuur Rivas Zorggroep

Janine Vos- Member Managing Board en CHRO Rabobank

Eelco Hoekstra - Lid Raad van Bestuur SHV

Dolf van den Brink- CEO Heineken

Young Talent Award

Kandidaten kunnen worden voorgedragen door hun werkgever. Zij worden gevraagd hun CV aan te leveren en antwoord te geven op een aantal door de jury opgestelde schriftelijke vragen.

De kandidaten worden uitgenodigd deel te nemen aan het programma “Empowering Young Female Talent”, waarop aansluitend de kennismaking volgt met de voltallige jury.

Alle kandidaten worden uitgenodigd voor het diner waar de winnares wordt bekend gemaakt.

Foto's verkiezing 2022

Bekijk de foto's van 2022