Overslaan en naar de inhoud gaan

Aardoom & de Jong ondertekent de Executive Search Code van Talent naar de Top

Wat kun je vertellen over jullie bureau?

Sanjai: 

"Ik durf wel te stellen dat Aardoom & de Jong heel persoonlijk te werk gaat. Dat is geen understatement. We laten zien wie wijzelf zijn, we stellen ons kwetsbaar op. Dat verlaagt de drempel voor de kandidaat of opdrachtgever om hetzelfde te doen. Ik ben heel open over mijzelf als persoon, mijn eigen vooroordelen en ik zeg het eerlijk als ik iets niet weet. Vergeet ook niet dat we elkaar treffen op een kwetsbaar moment. Er moet een bestuurswissel plaatsvinden of er is anderszins iets aan de hand. Dan moet er wederzijds vertrouwen zijn."

Wat is de aanleiding geweest om de Executive Search Code te ondertekenen, waarom juist nu?

Maarten:

"Het geeft meer lading aan waar wij al in geloofden. We zijn er eigenlijk sinds een aantal jaren actief mee bezig. Gemiddeld bemiddelen we meer vrouwen dan mannen. Wij zijn gericht op maatschappelijke organisaties, dus dat helpt. Vaak is het bij onze klanten al top-of-mind, en anders zorgen wij daar wel voor! We benadrukken het automatisch in gesprekken. Soms proef je gelijk de intrinsieke motivatie, een andere keer merk je dat het van hogerhand besloten is. Idealiter werk ik met de combinatie: dat mijn contactpersoon zelf een persoonlijke drijfveer heeft en dat er draagvlak is binnen het senior management van de organisatie."

Hoe gaan jullie invulling geven aan de commitments?

Maarten:

"Gelukkig zijn we inmiddels in de positie dat we kunnen kiezen voor wie we werken. Dit geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om organisaties te mijden die sterk uitgesproken zijn en daarmee bepaalde doelgroepen uitsluiten. Anderzijds kan het soms juist goed zijn aan tafel te zitten om zo het gesprek in een positieve richting te kunnen sturen. Dat is ook vooruitgang. Maar er is voor ons zeker een ondergrens."

Hebben jullie zelf al actie ondernomen, waar zijn jullie trots op?

Sanjai:

"Ik merk dat bij mij, ik denk door mijn eigen achtergrond, veel vrouwen en vooral mensen met een niet-Westerse achtergrond solliciteren. Dat is niet alleen omdat ikzelf bruin ben, maar ook vanwege voor welke waarden ik sta als persoon: familie, vrijheid en succes."Maarten:

"Ik geloof oprecht dat je van alles kunt regelen in beleid, aan de achterkant, maar je moet investeren in de voorkant: het eigen team en de belangrijke rol die wij hebben als adviseur van onze opdrachtgevers. Alleen beleid opstellen is niet voldoende, dan gaat het niet leven. Je moet soms het ongemakkelijke gesprek met de klant aan durven gaan."Meer informatie? Aardoom & de Jong gaat graag met je in gesprek!

Deel dit artikel: