Overslaan en naar de inhoud gaan

Annette Mosman is verkozen tot Topvrouw van het jaar 2022

In Theater Amsterdam is Annette Mosman, CEO van APG uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2022. Tijdens een inspirerende show in de grote zaal van het theater heeft juryvoorzitter Khadija Arib in het bijzijn van 320 genodigden bekendgemaakt dat Annette Mosman tot Topvrouw van het Jaar is gekozen.

De twee andere twee finalisten waren Carina Hilders, Directievoorzitter van Reinier de Graaf, Nadine Klokke, CEO van Knab.

De verkiezing, die dit jaar voor de achttiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Topvrouw van het Jaar 2022

Jury

De 5-koppige jury bestaat naast voorzitter Khadija Arib uit Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur Rivas Zorggroep en Topvrouw van het Jaar 2020, Janine Vos, Member Managing Board en CHRO Rabobank en Topvrouw van het jaar 2021, Eelco Hoekstra, Lid Raad van bestuur SHV en Dolf van den brink, CEO Heineken.

Oordeel Jury

Het was een moeilijke keuze! De winnares is een vrouw is met een missie. Zij is selfmade zou je kunnen zeggen, want zij heeft van huis uit nooit echt een rolmodel gehad en met vallen en opstaan is zij zo ver gekomen. Fouten maken mag in de cultuur die haar voor ogen staat. Haar leiderschap is authentiek. Zij heeft lef en dat zal zij nodig hebben bij de moeilijke opdracht die voor haar ligt.

Young Talent Award

Ook is de Young Talent Award 2022 uitgereikt. Werkgevers wordt gevraagd om kandidaten te nomineren voor deze aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent (t/m 31 jaar). Dit jaar zijn er 21 genomineerden waaruit de drie finalisten en de winnares van de Award zijn bekendgemaakt door juryvoorzitter Eeke van Olijve – van den Brink.

De winnares is Morven van Sliedregt, Manager Multi GAAP Accounting Engine NN Group (Aptitude). De andere twee finalisten zijn Anne-Marie Spermon, Chef kabinet Directoraat-Generaal Beleid Ministerie van Defensie en Janou Turk, Manager, Operating Strategy Financial Services KPMG.

Toekomst

De stichting Topvrouw van het Jaar & Talent naar de Top zullen samen verder gaan, om de gezamenlijke missie versterken en de impact vergroten op het meer ‘divers en inclusief’ maken van de top van de organisaties in Nederland. De verkiezing van Topvrouw van het Jaar, waar tevens een Young talent wordt verkozen zal blijven voortbestaan.

Voor meer informatie: www.topvrouwvanhetjaar.nl

Deel dit artikel: