Overslaan en naar de inhoud gaan

Beteor ondertekent de Excecutive Seach Code

Nieuwsbericht

Wat kun je vertellen over jullie bureau?

Beteor is een allround adviesbureau voor en door bevlogen mensen. Er werken 25 mensen en er zijn een honderdtal actieve associees (m.n. interim-managers). Beteor heeft een verdiepte HR-achtergrond en werkt o.a. met adviseurs die zelf op topfuncties in bedrijfsleven of publieke domein hebben gewerkt. 'Wij weten wat mensen beweegt en bewegen graag en eindje mee'. De mens is de belangrijkste waarde van een organisatie en haar cultuur. In onze afdeling Executive search besteden we veel aandacht aan het opstellen van een profiel en vervolgens aan de match tussen kandidaat en het profiel. Een door ons ontwikkeld online assessment is standaard in onze procedures. We hebben een voor ons duidelijke visie ontwikkeld op passend leiderschap in deze tijd. Vrouwen passen daar doorgaans uitstekend in!

Wat is de aanleiding geweest om de Executive Search Code te ondertekenen, waarom juist nu?

Eigenlijk om daarmee te bekrachtigen wat we al lange tijd doen en om de Code een push te geven.

Hoe gaan jullie invulling geven aan de commitments?

Doorgaan op onze lijn en met nog meer drive goede vrouwelijke kandidaten zoeken en vinden. Je moet een vrouw net iets vaker op de schouder tikken.

Hebben jullie zelf al actie ondernomen, waar zijn jullie trots op?

We zijn trots op ons al relatief hoge score van plaatsing vrouwelijke kandidaten op topfuncties. We dragen het belang van diversiteit en de kracht van 'vrouwelijk leiderschap' al geruime tijd uit. Door de oogharen gekeken hebben onderwijsorganisaties met een (deels) vrouwelijke board een veiliger en uitnodigender werkcultuur.

Wat betekent diversiteit voor jullie als bureau?

Het is voorwaardelijk voor een organisatie. Het aantal vrouwelijk adviseurs bij ons is afgelopen jaren stevig toegenomen. In komende jaren zullen er in de top van onze organisatie plaatsen vrijvallen. Ook daar willen we graag diversiteit bewerkstelligen.

Hebben jullie nog een tip voor andere bureau’s?

Durf stelling te nemen bij de intake van een opdracht. Wijs de opdrachtgever waar nodig op de meerwaarde van diversiteit en inclusie voor de instelling. Geef vrouwelijk kandidaten een stevige en eerlijke kans en wees op cruciale momenten professioneel streng naar een selectiecommissie. 

Over Beteor

Beteor is een gerenommeerd adviesbureau voor het onderwijs, de industrie en de zorg gevestigd in Eindhoven. Kijk op de website voor meer informatie.

Naar de website

Deel dit artikel: