Overslaan en naar de inhoud gaan

De Monitor Cultureel Talent naar de Top komt er weer aan!

Culturele diversiteit is in toenemende mate een strategisch aandachtspunt voor organisaties. Tegelijkertijd is het ook een onderwerp waarbij organisaties nog zoekende zijn. Na een succesvolle nulmeting in 2019 en een vervolgmeting in 2020, biedt Talent naar de Top opnieuw aan alle Charterorganisaties de mogelijkheid om mee te doen aan de Monitor Cultureel Talent naar de Top. Deze monitor helpt om in beeld te krijgen waar de organisatie staat én om beleid voor culturele diversiteit op te baseren. Volgende week wordt de officiële uitnodiging verstuurd.

Enkele bevindingen uit de eerste metingen: bij de meeste deelnemende organisaties staat het thema nog aan het begin. Wel heeft twee derde van de organisaties de samenstelling van het personeelsbestand in beeld en een derde stelt ook een streefcijfer. De aanpak van Talent naar de Top (streefcijfer stellen en monitoren) is succesvol. Dit wordt onderstreept door het SER advies Diversiteit in de Top, wat onlangs door de Tweede Kamer is goedgekeurd. Door mee te doen volgt u het SER-advies en behoort u tot de voorhoede van bedrijven op dit gebied. Talent naar de Top participeert ook in de Alliantie Culturele Diversiteit.

Uw organisatie kan ook meedoen aan de monitor Cultureel Talent naar de Top! Sluit u aan bij de voorhoede. Meedoen? Meer informatie? Laat het ons weten via info@talentnaardetop.nl

Meer informatie?

Klik hier

Deel dit artikel: