Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagde internationale vrouwendag

Nieuwsbericht

We kijken terug op een zeer geslaagde internationale vrouwendag met voor ons als hoogtepunt het 8e Topontbijt in het prestigieuze Sofitel the Grand. Meer dan 100 mannelijke en vrouwelijke topmanagers gingen met elkaar de uitdaging aan: hoe kunnen we de norm veranderen? Hoe verhogen we de cijfers, veranderen we de cultuur, zorgen we voor een effectieve aanpak? Minister Van Engelshoven gaf in een openhartig interview aan hoe zij ‘de norm’ aantrof: bedroevend weinig vrouwen aan de top - en dat moet snel anders. Vervolgens inspireerde Prinses Laurentien met ‘het challengen van de norm’.

Artikel: Wel of geen quotum voor vrouwen in de top?

Foto's Topontbijt 2018

Bekijk
“Het gaat om vertrouwen en gelijkwaardigheid. Niet om sekse of culturele achtergrond. Laat anders denken(den) toe in je eigen denkpatroon.

Prinses Laurentien,  keynote

Graag bedanken wij host Sofitel Legend The Grand, dagvoorzitter Bas van Werven en experts Jannet Vaessen (WOMEN Inc), Esther Mollema (Direction) en Carien van der Laan (Van der Laan & Company).

Met de enthousiaste bijdrage van de genodigden en interessante inzichten gaan wij samen met een aantal gerenommeerde organisaties uit het werkveld verder werken aan ‘changing the norm’. 

“De bedrijven laten heel veel economische groei liggen. Met meer diversiteit wordt de besluitvorming beter.

Ingrid van Engelshoven,  Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Deel dit artikel: