Overslaan en naar de inhoud gaan

Meest memorabele mentor 2022

Cross Mentoring, diversiteit en inclusie

Mentoring is een effectief instrument voor talent- en leiderschapsontwikkeling. Sinds 2008 is dit programma dusdanig opgezet dat het óók bijdraagt aan meer diversiteit en inclusie. Het Cross Mentoring programma is sindsdien uitgebreid met Mixed Mentoring, Cross-Cultural Mentoring en Boardroom Coaching. We zijn inmiddels bezig met de dertiende jaargang en er hebben zo’n 2400 deelnemers aan meegedaan. In alle programma’s worden de individuele voordelen van mentoring en sponsoring gekoppeld aan de strategische voordelen van diversiteit en inclusie.

Meest Memorabele Mentor

Enkele jaren geleden heeft Talent naar de Top een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Meest Memorabele Mentor prijs. We willen daarmee senior-managers die als mentor optreden in het zonnetje zetten. En hen en andere leidinggevenden stimuleren zich in te zetten voor talentontwikkeling, diversiteit en inclusief leiderschap.

De mentees en de coördinatoren van de deelnemende bedrijven kunnen mentoren voordragen voor deze prijs. Mentoren die in 2022 meedoen aan Cross Mentoring kunnen worden genomineerd.  

Jury en criteria

De jury wordt voorgezeten door Gert Kroon (Transformation Director Arcadis Germany) en bestaat uit nog drie vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en non-profitsector. De juryleden zullen kijken naar de volgende criteria:  

  • enthousiasme van de mentee(s) over de genomineerde mentor
  • diens impact op ambitie en loopbaan van de mentee(s)
  • creativiteit en/of stijl van mentoring
  • luisterend en empathisch vermogen van de mentor
  • enthousiasme en (tijds-)inzet
  • visie op of specifieke aanpak van mentoring (en sponsoring)
  • openstellen van zijn/haar netwerk
  • verdere toepassing (t.b.v. talentontwikkeling en diversiteit in de eigen organisatie)

De genomineerde hoeft niet aan alle criteria en niet voor 100% te voldoen, maar zich (hebben) onderscheiden op meerdere criteria. De jury bepaalt welke van de criteria het zwaarst wegen.

Een mentor nomineren? Vul dan dit fomulier zo volledig mogelijk in

Deel dit artikel: