Overslaan en naar de inhoud gaan

Monitor Cultureel Talent naar de Top – 2e meting in 2021

Naast de monitor voor m/v diversiteit zal komend jaar ook de Monitor Cultureel Talent naar de Top weer aan het netwerk worden aangeboden om in te vullen. Deze zal separaat van de monitor voor m/v diversiteit worden uitgevoerd, wij inforemren het netwerk begin 2021.

Steeds meer organisaties willen werk maken van culturele diversiteit. Op hun verzoek heeft Talent naar de Top de Monitor Cultureel Talent naar de Top ontwikkeld. Deze is een variant op de bestaande Monitor voor m/v-diversiteit, waarbij organisaties:

  • aangeven wat hun ambitie is door een streefcijfer voor culturele diversiteit in de (sub-)top te bepalen;
  • kwantitatieve gegevens aanleveren met betrekking tot culturele diversiteit in top, subtop en de gehele organisatie;
  • kwalitatieve gegevens leveren over de zes beleidsdimensies van de Monitor, zoals leiderschap, hr-management en bedrijfsklimaat.

Vooral het vastleggen van achtergrond wordt door veel organisaties als een struikelblok ervaren, terwijl dat wel mogelijk is mits op de juiste manier uitgevoerd. Na een pilot in 2019 heeft Talent naar de Top de monitor dit jaar aan het netwerk aangeboden. Een kopgroep ‘early adopters’ heeft meegedaan en Talent naar de Top brengt deze groep begin volgend jaar bij elkaar om de resultaten te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Wij brengen u natuurlijk op de hoogte van de resultaten en zullen deze gebruiken om andere organisaties mee verder te helpen.

Uw organisatie kan óók meedoen met de volgende Monitor Cultureel Talent naar de Top! Geïnteresseerd? Laat het ons vast weten.

Deel dit artikel: