Overslaan en naar de inhoud gaan

Online kick-off Boardroom Coaching

Op donderdag 28 januari organiseerden we de online kick- off van het Boardroom Coaching Programma 2021 live vanuit de KPN studio met Jeroen Smit als moderator. Alweer de achtste editie en met veel nieuwe bedrijven – en daarmee telt het programma nu meer deelnemers dan ooit.Het Boardroom Coaching Programma is een exclusief jaarlijks terugkerend programma dat heeft bewezen dat netwerken en sparren met topbestuurders effectief is voor de doorstroom van vrouwelijke executive potentials op weg naar de boardroom.  En onze cijfers laten dit zien. Het blijkt dat 50% van onze coachees stappen zetten. En terugkomen als coach. Zo ook Hester Bijl, in een van de eerdere jaargangen Boardroom Coachee en nu niet alleen coach in het programma maar ook de eerste vrouwelijke rector magnificus van de Universiteit Leiden.

“Het feit dat je als vrouw op zo’n plek zit, en dat mensen zien dat het kan, is al een hele verandering. Het beeld dat mensen hebben wordt daarmee actief gecorrigeerd”

Hester Bijl,  (Rector Magnificus bij Universiteit Leiden) over zichtbaarheid:

En dat niet alleen: het gaat om het wederzijds leren en om de ontmoetingen. 

Wij ondersteunen dat graag met een programma waarbij deelnemers elkaar ontmoeten en het podium krijgen om andere deelnemers te inspireren. Te vaak nog horen vrouwen dat zij meer zichtbaar moeten zijn, Wij draaien het graag om: 

Wij trappen het jaar af met het thema zichtbaarheid.  Hoe kunnen organisaties hun blik nog meer op vrouwelijk talent krijgen?

“Zorg dat je jezelf bent, alleen dan ben je zichtbaar
Alleen je hoofd naar beneden houden & hard werken levert uiteindelijk niet genoeg op”

Cis Marring,  (CFO bij TNO) over zichtbaarheid

Dank aan alle coaches en coachees die met deelname aan dit programma persoonlijk bijdragen aan de missie van TndT; meer inclusie en diversiteit in de top van organisaties Wij wensen coaches & coachees verrijkende gesprekken en we kijken uit naar de komende meetings.

“Het heeft me heel veel reflectie gegeven op mijn eigen gedachten en tunnelvisie om met iemand te spreken die niet binnen mijn eigen organisatie zit, maar wel goed weet hoe dit soort processen gaan”

Aartie Hoeblal,  (Head of Portfolio Management Commercial Banking bij ABN Amro) over het BrC programma

Deel dit artikel: