Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Hélène Borgman

Hélène Borgman is trainer, adviseur en spreker op het gebied van Diversiteit & Inclusie. Ze is gespecialiseerd in D&I thema's zoals bias-training, inclusief leiderschap, interculturele communicatie, empowermentprogramma's en mentor- en sponsorprogramma's. Daarvoor werkte ze als Diversity Manager bij het adviesbureau EY.

Hélène: “Ik hecht veel waarde aan het creëren van een eerlijke en gelijke werkomgeving voor iedereen, ongeacht iemands geslacht, ras, achtergrond, seksualiteit, leeftijd en andere factoren die een persoon uniek maken en ‘wie ze zijn’. Het creëren van een divers personeelsbestand is niet noodzakelijk een doel op zich, maar het creëren van een inclusieve cultuur waarin diversiteit kan gedijen, is dat wel. Dit is wat ik het liefste doe.”

Hélène wordt vaak gevraagd om keynotes te geven, onlangs in Moskou op uitnodiging van de Russian Diversity Association voor een publiek van multinationale bedrijven gevestigd in Rusland. Recente keynotes in Nederland zijn Rabobank (Coming Out Day), IBM (100 redenen om D&I te vieren), Nike (EMEA-leiderschap), Deutsche Bank (bedrijfsbreed Inclusion Event), EY (kick-off Career Watch Sponsorship Program), Johnson & Johnson (lancering Women's Network) en ABN AMRO Private Banking (kick-off International Mentoring Program).

Haar trainings- en adviesactiviteiten variëren van het faciliteren van managementteamsessies in hun zoektocht naar het vaststellen van hun 'business case' voor D&I en het opstellen van een daaropvolgend bedrijfsbreed D&I-plan, tot diepgaande beoordelingen van de bedrijfscultuur vanuit een D&I-oogpunt. Haar cliënten zijn zowel de publieke als de private sector en verschillende universiteiten. Een selectie van haar recente opdrachtgevers zijn: APG, De Brauw, Blackstone & Westbroek, Technische Universiteit Delft, Fluor, FMO, KPN, Scania, Universiteit Leiden, Van Lanschot Kempen en diverse Nederlandse ministeries (Financiën, Buitenlandse Zaken & Economie).

“Motto: Do what you feel in your heart to be right- for you'll be criticized anyway. You'll be damned if you do, and damned if you don't.”

Eleanor Roosevelt

Contact

Klik hier